Kenya Wilderness Pavilion
Architecture - International Competition

Building in such a precious environment comes with clear obligations in terms of preserving the natural beauty and the fauna and flora of the site. It was important for us to design a building that will leave a minimal environmental footprint on this beautiful nature. Designed as a flexible social space, the pavilion units will entice visitors to enter and interact with it in different ways.

The Pavilion is made of six individual units, each same in size. Each unit comprises of a simple intervention of a circular African savannah grass lawn, with plantation of indigenous species that grow naturally in this region, with stone edging along its perimeter which seats the structure made in glass, occupying a footprint of 75 sm per unit. The plan of the unit depicts a transparent donut-like structure. Its appearance changes according to the season, allowing it to melt into the surroundings. The use of indigenous plant species will also decrease the amount of irrigation needed in order to create beautiful landscapes. It works as a field of activity, allowing views to extend uninterrupted across the park and encouraging access from all sides. It is a sheltered extension of the park where people can read, relax and enjoy lovely nature days. The spatial qualities of the units only unfold when accessing the structure and being immersed within it. We sought a way to allow people to experience architecture through simple elements: structure, light, transparency, shadows, lightness, form and sensitivity.